Thursday, May 31, 2012

Dah Bulan June

Salam..
Tatau naper da xde angin nk update blog.
kawan2 pon da delete link diorg ke blog ni agaknya.
dari januari terus jun da ni...skip sgt lama baru update ni muncul.
sje suke2 nk taip dimalam hari tanpa hala tuju. kadang2 busan jgk bila tdo awal. (awal ke)
tp tdo tu mmg sedap. terutama bila hari kena pegi kerja.
cer time cuti mau pagi2 da cerah mata.

kerja kat ofis sekarang makin mencabar. bukan sebab kerja makin susah tp kerja dari team da kurang.
nak kata ahli bertambah xde r sgt cuma kerja dah di bahagi kn.
tp adekah bebanan tu cukup utk sorang yg tanggung tu?
kalau kerja setakat bergantung pd complain org mmg r tak byk.
tp masih ade keje lg dari org sekeliling yg panggil..termasuk yg call kt ext ofis.

masa mula masuk kerja da target utk setahun. so bila capai tu rasa lega sbb bkn senang nk berthn.
tp bila pk kn bkn senang nk dpt kerja dgn gaji n task yg level cmtu.
mmg nanges p interview merata nk yg kita minat n lg berpuas hati dgn gaji yg diberi.
so boleh ke capai utk tahun kedua ni? tp tgk kn 'network' kt ofis mmg ok.
bila org kenal kita n tau cara kita kerja cmner, mereka jadi ade sedikit hormat.

dalam masa sama rasa nk ade perubahan. dari segi kewangan n kehidupan.
harap semua makin lebih baik hendaknya. kalau igt masa study dlu mmg cabaran tu kira hebat.
dari hari2 yg ade pop kuiz pon da berdebar. apetah tunggu midterm exam n final exam.
seronok je bila lepas setiap level. tp zaman tu tetap indah sbb kita tgh timba ilmu.
walaupon time tu jgk la gigih dgn blogging ni.

rupanya seronok jgk taip cara cmni lagi..tak perlu nk susun ayat. just taip ikut buah fikiran.
cara ni cara yg sama masa saya mula blogging dlu masa masih guna Frienster punya blog.. :p
sbb time tu pon xde org yg tau sgt blog sy..hehe, so mgkn yg kenal n tau link je r baca.

buat luv...sori bila mana sy terslh kata n tanpa sedar melukakn hati awk. kdg2 sy ckp tanpa berfikir. dgn kata lain melalut agaknya. dlu sy mmg lg sgt pendiam n xbyk ckp. tp kira skg ok ckit kot ckp byk ckit..atleast dgn awk.huhu..yg paling sy pasti n maksudkan tiap masa...ilysm <3

baiklah..setakat ni dlu...tatau bila lagi sy nk taip cmni... :P

2 comments:

.::WaNiE::. said...

hmmmmm

kadang bila keje tak boleh ikut sgt rasa hati .

sebab bila cari keje lain maybe terlepas dari bebanan n stress dari tempat keje lama tapi kat tempat baru kiat belum tau lagi nasib mcm mana

kalau dapat lagi ok takpe, kalau dpt yg lagi stress / kene keje sampai malam ke ape lagi tak best kan?

bergantung kepada mcm mana seseorang tu bekerja, separuh org xsuka nak keje lebih masa, separuh org tak kisah pun.

Anonymous said...

Tu r. Tkt tmpt yg lain lg stress.
Bkn senang nk dpt keje skg.
Tgk pada jarak tmpt keje skg pon kira ok. Kalau tmpt lain tu tatau lg pe pulak cabaran.

Cuma tu r. Kkdg je rs sedikit terkilan dgn team sendiri n kdg2 dgn IT lain jgk. Sbb masing2 nk org tlg.

Just hrp dpt cukup pengalaman kt cni dlu. Target cukup kedua. Huhu