Wednesday, June 6, 2012

Kerjaya & Kewangan

Salam,

Hari2 yg makin mencabar buat sy terfikir ttg kewangan skrg.
Yes, mmg duit tu antara keperluan masa skg terutama utk yg duduk kt area bandar ni kan.
So da terfikir nk cari2 sumber pendapatan tambahan kalau ade.
Kalau boleh nak jgk 'upgrade' kerja atau gaji. Kena bersabar ckit sbb belum sampai 2 tahun kt sini.

Nk kena plan utk simpan duit utk kahwin jgk. Disamping duit utk beli pe saja yg nak atau guna.
Xkira utk sapa tp biar tu yg kita nk.
Sbb duit yg hbs utk benda2 rutin tu mmg xdpt lari cuma cm aik owh tinggal tu je balance gaji. Huhu.
Kena bersbr ckit sbb xbleh cpt terpengaruh nk beli sgt. Nak simpan susah tp nk hbs kn senang je kn.

Doa tu paling penting jgk utk dpt ketenangan dan moga dipermudahkan-Nya segala perancangan.
Sebenarnya tatau pe yg boleh buat utk masa skrg ni.
Kalau r korang ade idea utk tambah sumber kewangan bleh r bg idea kt sy.
Bkn nak kaya tp cuma nk ade sumber kewangan yg stabil utk diri n keluarga.

Nanti kahwin jadi tanggungjwb utk sy jg family. Kalau bleh biar si dia duduk umh aje jadi isteri, ibu dan suri rumah. Tu harapan sy jgk..

6 comments:

.::WaNiE::. said...

Huhu bukan senang nak senang kan

Bagusnya bertanggungjawab

Panjatkan doa mesti dipermudahkanNya

Shafie Mustaffa said...

amin... hrp dipermudahkanNya jgk.

haah..bkn senang..hehe.

sepet a.k.a zack_u said...

U so sweet =)

Shafie Mustaffa said...

hi sepet :)
tulis secara spontan je..huhu
jrg da update cm dlu :P

sepet a.k.a zack_u said...

takpe, jarang update pun saya baca je tiap kali awak update sebab i follow u, haha!

Semoga bahagia dengan tercinta.. =)

Shafie Mustaffa said...

thanks sepet :)
bc jgk kdg2 blog u tp xkomen..hehe.
sbb u byk entry.
seronok tgk korang berdua hepi jgk.. hiks