Friday, January 17, 2014

Hai Blogger

Salam

Dah agak lama blog ni tak di jenguk. (Owner sendiri xbukak amacam?)
Suka ramai reader yg ambik berat tp segan jgk kalau semua org tahu ye tak tp tu lah fungsi blog di alam moden ni. Tp kalau tgk skrg blog dah merata2 sampai rs xbest pulak (kenapa ntah). Dan ramai jgk blogger tegar pon dah senyap sbb faktor yg sama ataupon sbb komitmen. Mmg berbeza masa mula2 blogging dulu, sbb gigih blogging dan baca blog org jgk. Skrg mmg tak. Kalau ada pon sekadar kebetulan nampak kt feed. Kecuali satu blog tu je mmg akan check entry terbaru. Hehe.

Alhamdulillah skrg dah berkahwin pasti kehidupan dah berbeza. Kena lebih tanggungjwb dan utamakan keluarga chewahhh. Tapi blog ni bkn sunyi sbb tu tp sbb owner dah xgigih nak menaip di blog. Dulu2 seawal aktif dlm blog mmg mcm2 tulis. Ala2 mcm personal diary walaupon public. Haha. Tp skrg nak taip pon tatau apa sbb takda idea dan faktor masa.

Harini tiba2 nk taip tp next entry tatau bila. Xpe dah bleh jadi private blog semula kalau xde org baca.   Mgkn sbb skrg dh ada twitter, fb dan instagram. Konsep instagram lebih senang sbb gmbr semata dan bleh short video jgk kn. kecuali org tu gigih nk 'keek' pulak. Xpe lah mana2 pon bleh sbb mostly akan link kt fb dan semua org tahu.


Note:
Stail blogging zaman dulu. Bahasa dan ejaan sila abaikan kalau silap sbb taip tanpa fikir ayat sgt. Kira spontan tak kisah tanda koma, noktah atau huruf besar kecik. Mode perenggan, space dan enter je. Simple sgt.

2 comments:

.::WaNiE::. said...

Hehehehehe lamaaaaaaa sangat tak update blog sampai da kawen dah hihihi

Shafie Mustaffa said...

@syg lepas ni buat entry mcm tip/ tutoril IT lah. Cam menarik bleh share info kt org. Mcm review jgk.