Thursday, October 9, 2008

Saya Tahu

"Saya tahu"

Ungkapan yg lebih sesuai berbanding "Saya faham"...
ape yg sy nak cuba bgtau ialah..
sy da pnh guna dua2 perkataan ni..
mmg dua2 bagi impak yg berbeza...bkn impak maksima tau :P
pelik jgk...

Okey2...
Contohnya kalau seseorg ade prob dan kita guna
"saya fhm perasaan awk..".
diorg mcm tak begitu yakin n akan kata "awk tak fhm..."(negetif).
kalau nasib baik baru diorg reply "awk je fhm sy..." (positif ckit).

utk lebih safe guna je "sy tau ape awk rasa..." (konon2 sy tau)
n mayb org tu akn reply "awk pon da lalui cam sy ye..?" (positif)
atau sebaliknya diorg akan kata "pe yg awk tau?" (negetif ckit).
sbnrnye mmg tul tatau n tak fhm kot..haha.
tp bleh jadi mmg fhm =)

sng citer, pape yg kta ckp bermakna buat org tu..
sy tau....kan2...

tp pelik gak..bila org tu nangis..
kkdg kta xley halang...
ade yg suke kta bia kn dia lps kn semua...
so kna ckp cmni kot..
"nangis la yeh...lepaskn semua tu. let it out".
tp u know...sy mmg tak sanggup tgk u nangis..
sbb tamo u sedey2.
tu yg suh stop nangis tu...huhu..

case lain lak..
if seseorg tu citer dia tak sihat..
kta takleh kata..."sy risau kan awk.."
t dia terus tak bgtau da laenkali...sbb?? taknk kita risau...
hmm...so better kita kata...
"sy amik berat ttg awk..."
dlm hati Ya ALLAH...doa siang mlm..huhu
rs better kta risau tp takyh bgtau kot..
nk amik berat pon senyap2 je..pakai informer ke..wakaka
xpe mmg hari2 sy doa kn kamu pon..haha..
(sah2 lps ni org kata blog ni jiwang..lols)

ntah lah..
da lama nk post benda alah ni..
cam nota utk semua org jgk i guess..
tade keje post jgk akhirnya...
nway, td baru terlepas dr presentation..
ptt da present td..bila la pulak kna ek.
hah..yg tgh bc tu..tlg present kn ley?...meh2... :P
sok ade test lak....huuuu...


No comments: