Friday, January 2, 2009

My Blog History


Salam..
hari ni sy telah buat keputusan utk post kn n3 ni.
saya nk citer beberapa sejarah n perubahan yg pnh berlaku..
mcm2 berlaku sepanjang wujudnye blog Shafie =)


History

dunia blogging ku bermula secara tak rasmi pd thn 2005..
thn 2006 berjalan dgn agak perlahan sbb byk post yg di delete.
pada 2007 pula byk post tp lebih kepada lirik2 je..hehe.
walaupon blogspot ni di create pd 2005 tp
sy tak guna blogspot lg..
sepanjang 2005-2007 sy cuma guna Friendster Blog.

sejarah berubah apabila sy aktif di blogspot pada 2008.
mula rancak blogging semasa sy buat internship (LI) pd april 08..hik3
tatau la pe akn jadi thn 2009 ni lak ^_^




Bloggers

| Lia |

pada awl sy mula blogging sy selalu singgah blog Lia.
dia ni kira blogger yg rajin post n3 time tu.
tp time tu dia je blogger sy knl so rajin la sy komen n3 dia..hehe.
time ni sy tak aktif update tp rajin bc n komen blog dia :P


| Aja |

haa ni lak..blogger first yg sy jumpa. baik n ramah org nye..
sy panggil dia senyp2 sebagai Aja Pink...haha (jgn mrh aja..)
kkdg panggil dia "pwincess"..
mau tak nye...minat pink tu.orgnye pon pink..he3
jumpa ea mula2 ngn my fren Jep time raya Puasa 08. thx jemput..hehe..
act mula knl ea masa Heliza Boling Bereh..pd Jun 08 kalau tak silap.
kira nya under Team Bereh (TB) kita knl =)


| Zie | Zue | Zati |

sy gelar mrk ni blogger 'Z'...haha
sbb nk singkat nama nye..xde unsur buli ok.. :P

Zie ni mmg baik..lawa pon lawa..
mau tak nye wajin posing..hehe
start knl ea dari Aja gak. :D
tak sah kalau tak singgah blog ea.

Zue plak blogger yg sy anggap cute
dia pandai wat muke cumel2 n ala2 cute gitu..
rs nk simpan pic ea..tp takbleh kn..haha

so Zati...dia ni di kenali sbg Si Sentap..
baik je dak ni..tatau np sy bhs diri sbg "abg" dgn dia.
klaka..tp seronok dpt dpt knl.. =)

kiranye mrk ni sy cyg lebih...wakaka
cyg cne tu..sy je tau.. :P
tiga2 tak pnh jumpa lg. hope one day :D


| Others |

mmg kalau perhati, tak ramai knl rapat blogger lelaki..
yg ade cuma Harry n terbaru my housemate Aslam..hehe

selain diorg ade ramai lg..antara nya..
Asiah..Mira..Mila..Kak Amy..
Kak Nawal
..Kiki..Ceera n Zuhana (Zack-u).
tu pon masih ade lg..tp sori tak dpt nk senarai semua..hehe

as for record blogger da jumpa so far..
Aja, Ceera dan Zuhana
sempat jumpa Ceera n Zack-u hari tu..
masa tu wedding sis Ceera Dis 08..sgt besh.



My Statistic

Blog Followers: 76 followers
Total Visitor: 3483 visitors
Entry: 180 posts
Template: 3 version
Bloggers: 196 people

Blog Age: 2005-2009 (3 years-Friendster, 1+1 years-Blogspot)
Blog Title:
Shafie's Blog -> Shafie's Diaries -> Shafie's Keynote -> Shafie



My Template


V1.0

template ni wujud pada thn 2007 kalau tak silap..
masa tu tak seaktif skg..tp ia melekat sampai thn 2008 baru2 ni.
template ni kira pengenalan pd awl blogger2 knl sy.
sampai anda yg tny adakah sbb sy minat Hijau.


V1.1

ni pulak template kedua yg kira rasmi..
tp kjp je bertahan..haha..
baru je tukar Disember 08 baru ni..


V2.0

hari ni sy gatal tgn tukar template baru lg...wakaka..
tu la da tukar sekali rs nk upgrade jek :p

dlm sejarah, cuma ada tiga pertukaran major template je.
template asal thn 2005 tak sempat nk print screen..
so jadi 3 ni je yg major :D



My Award (2008)


By Kak Izzah

By Cik Ara

By Asiah

By Mila & Cinderella

By Aiza


By Ira

No comments: