Thursday, March 18, 2010

Tetikus


Memang benar, sy da tatau nk update ape sebenarnye. kalau tgk bulan2 sebelum ni mmg rancak je update. tapi bila da cuti pon, masih xde idea nak update ape. mungkin sebab xde benda menarik nk di kongsi atau didedah. kenapa? mmg sy tatau knp.ehehe

Ape yg menarik tentang gambar kat atas tu?
Sebenarnye tu cuma tetikus biasa. tapi bila diambil mcm menarik plak.
sbb macam tikus :p
Mungkin takda ape yg special pon tapi sekadar gambar penyeri buat entri kali ni :D
Dipenuhi dgn muka2 smiley yg cumel2.

Seperti yang saya nyatakan dan nanti kan. ade beberapa 'transition' yg sedang berlaku. tapi sy tak taknk dedah kn secara terang-terangan sbb tu cuma kehidupan biasa sy. boleh jadi bermakna bagi sy dan yg pasti semua tu dpt mengubah gaya, life n personaliti. :)

Saya bukan lah blogger yang tegar tp bila tgk skrg mmg da ramai muncul blogger2. mmg semua nye menarik2 cara penulisan diorg, sampai ada beribu2 reader dan komen. mmg kagum ^_^
kkdg kita pon bleh terjelas. sy je kot..haha.

Agaknye diorg mmg rajin lg frenly melawat blog org serta reply komen2 yg diterima. tambah2 lagi si penulis kacak lg cun. mmg la mudah mendapat perhatian. Bila berbalik kpd agenda sy menulis blog, priority nye utk menjadi tempt meluah n bercerita. walaupon lama2 sy kagum sbb bleh jadi tmpt mendapat kenalan baru jgk. best. tapi semua tu bergantung pd blogger tu jgk. mungkin ade yg mmg nk dpt perhatian, ade yg nk cari duit (nuffnang), ade yg nk popular, sbb frust tulis blog n even ade yg menulis utk org tertentu je.

Masing2 ade agenda jgk kot. yang penting tak kaco org. tp kdg2 tak kaco org bleh buat org rasa menyampah. pelik kan. ehe. mungkin sbb bila org bc org akn rasa dia ramai reader sbb rupa cantik/kacak, atau umpan ngn gmbr2 menarik diorg. sampai timbul keangkuhan. motip sungguh :P

Tapi jgn ade plak yg terasa. Tu cuma secara umum. =))
citer pasal tetikus nye takde pon. lain merepek je.ehe. boleh jadi saya kna menulis mcm pe yg sy tgh fikir. baru ayat mencurah camni. :P

Ntah knp entri ni jadi formal semacam dicampur ngn ayt n ejaan rojak. hehehe.

10 comments:

mizara said...

kebanyakan orang yg blogging ni menggunakan kecantikan kekiutan dan kekacakan sbg daya tarikan..but then kalo di tgk tgk almost cerita tiada benda yang hendak disampaikan ...sembang kosong and most of all perihal peribadi masing2 je..but anyway who cares kan sbb itu adalah hak masing2 blog masing2..maka terpulang la kepada setiap individu yg membacanya menilai dgn bijak ..hehe ceh pjg plak komen nih..

Shafie said...

mizara..
bleh tambah kat entry sy ni..hehehe.
tp tu r..kira kelebihan utk diorg kot.
yg btl2 frenly tu bgs la kn.kalau sombong bila da femes sdg kn ia sbb rupa td tu mmg xbgs lak kn.
kdg bkn sombong pe. tp just amik berat yg rapat je. mayb sbb ramai kot.huhu.
thanks komen :DD

:: p R i n c E s S _ N :: said...

xpe...xpe...jnji ber update blog nyerr shaf...hiks..

nand nasyari said...

i blog sbb i gediks..hahahah :P
sbb i pon kiut..hahahah. ok tipu...
setipa org de reason masing2..since blog tu hak peribadi nk ckp pe kan..
lantak p depala... ngee~ ;D

p/s: da dpt keje lom..? bile nk banje i mubi ni? ;P

Shafie said...

kak N..
tu r..lately mmg kecenderungan nk update da berkurangan.pe ntah lg nk blogwalking..huhu

nand..
u gedik ke..cm tak caya :P
kiut tu nanti i pk...wakakaka
peribadi tp dishare umum..cm menarik kn.ehe.

lum keje lg. belanja???
jumpa pon tak.aha.

POSH76 said...

dah lama hang tak update yer...tetiba jer kuar gambo mouse...motif hehe

fLoRanCe said...

heheheheh...at least ade idea...
weh..cpt bile nk celen bowling nih..wahahahahahha.......

Shafie said...

posh..
tu pasal..nk update tp kdg xde story menarik.pastu xde semangat nk menaip kdg.ehe.
rasa2 pe motip ek :P

flo..
hehehe..
jom r..cne nk set masa ni.
tgk sapa yg hebat sgt tu :p

Redbloodsnow said...

psstt..update sal tikus nih pun ok gak. at least blog terupdate gitu shaf..hikhikhik :P

Shafie said...

zie..
btl tu..tq sbb sdp kn ati shaf ni..hehe.
ni semangt nk update ni..kakak mari komen..ngeh3 :p