Monday, April 12, 2010

No Strings Attached


Korang penah guna P1 W1MAX?
kalau satu masa dlu kita baru nak knl2 tentang internet da berjinak dgn dial-up. masa tu connection cuma 56Kbps je..
mmg berbeza ngn skg da sampai peringkat 4G..
kelajuan bleh sampai lebih 42X speed dial up.

skg sgt la senang bila ade Wiggy dari P1WiMAX ni.
bleh dibawa kemana2. seolah internet berada dlm poket jgk r.hehehe.
dgn kelajuan jalur lebar (broadband) korang nk blogging ke..main game online ke..video streaming ke..chat ke..mmg takde masalah.cewah :p

bila sebut pasal wireless broadband ni, terigt plak pasal video WIFI yg penah shafie buat dlu. tu pon salah satu initiatif nak dedah kan org ramai tentang broadband dan kelebihannye. lebih2 lagi yg jenis mudah alih skg ni. sbb skg pon hampir kebanyakan org da ade laptop. terutama kalangan student. laptop da ade so internet pon mcm rakan baik kepada laptop tu. baru kebanyakan kerja dpt berjalan ngn baik :D

coverage diorg ni pon da makin up. lebih2 kawasan lembah Klang.
even negeri2 lain da makin diperluaskan. xpe jgn risau, pape korang ley tau lokasi coverage yg diorg sediakan. untuk nak tau adakah korang dalam lingkuangan coverage yg diingini bleh cek dkt website P1 WiMAX ni

yg seronok nye bila pakai ni mmg completely rs cm tak serabut nak sambung2 wayar. bak kata diorg "No Strings Attached" :P pakej pon mmg pelbagai dari yg speed sederhana kpd yg mmg laju. ikut korang nk pakai utk pe kn..ekeke.

so nak? pe lg cari Authorized Reseller berdekatan.. :D
actually ade dua jenis pakej utama. satu utk Portable Modem 'WIGGY' dan satu lg Desktop Modem dgn WiFI.
bleh pilih ikut plan yg korang suke.
pape kena ade laptop/komputer..huhu

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

22 comments:

POSH76 said...

bukan ke mende ni selected coverage jekan...my fren pulang balik sbb nak kene dekat window la apa la huhu

mIsH IeRA cIK irAh said...

ngeh.wimax laju sampai excident ah.tp ye la coverage die masih prob. kirenye balik kuching cuti sem ni aku sedekat 49 sebulan la tanpe digunakan.dah la dgn bijaknye aku sain kontrak 2 thn.lg 1 ,even kat putrajaya maseh x de coverage.huhuhu. so nak x nak terpaksa gak aku masukkan stimik kat rumah nanti

Mr Kaibba said...

bg shye la.. wimax ni mcm2 prob la..
haha..lg 100 meter dh nk smpai kwsn rumah shye..ahah

Shafie said...

posh..
yup..masih kwsn tertentu.
if dlm kwsn, speed pon mgkn bergntung samada area2 tu bleh offer speed camner jgk kn kdg2 plus faktor luaran :)

irah.
sampai excident? huhu.. :P
utk jalur lebar jenis wireless mmg kdg ade 'up n down' jgk ikut lokasi n faktor lain.
balik xpt guna ek..ala cian..
da kontrak tu yg xpt elak kn.
diorg masih nk perluas coverage tp so far nmpk tumpuan lebih lembah klang kot.
tp area puchong ni cam laju lak :P
nasib jgk kot..ikut kawasan n masa :)

hafiz..
lagi 100 meter? haha
kna tggu diorg luaskn coverage la cmtu :P

.::WaNiE::. said...

:D dah cek sume dah submit 4 this entry?? hahah tetiba jek tlg mengingatkan

Shafie said...

wanie..
da cek..rsnye ok..hehe..
first try ni...agaga..
wah dia amik berat ni yg terharu ni.. :DDD :P

.::WaNiE::. said...

xdekla sbb kire shafie awal la ni buat ni :)rugi kan kalau tetiba terlupa nak buat apa2. dah letak link kat fb? dah tweet? dah submit kat website project alpha?? checklist gitu hahaha

AyanaAsham said...

oooooooooo oke.

Shafie said...

kak wanie..
tu r..sbb sy semangat nk buat :P
tp tatau la lepas tak kn..agaga.
bgs tul wanie :)
da r baik..cumel lak tu.amik berat lg.sistematik ngn ceklist lg..ehe :D

ayana..
pppppppppp..q..r..s...hehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

owh 20 hingget dalam tangan :)

Shafie said...

lolly..
ehe..insyaallah :)
senyum pic dia. :D

*Dak kecikkk* said...

OUT OF TOPIC
tringin nak tgok pic wajah shafie,gamba yg sedia ada tu blur jew..hehehe

Shafie said...

linda..
ehe..ade jgk yg teringin nk tgk pic sy ye... :D

cik EPAL said...

tak pernah lagi pakai p1 wimax ni

Shafie said...

cik epal..
sy cuma pnh guna dr kwn sy punya je..ehe

pwincess AJA said...

aja guna P1.mse awal2 dlu lembs gle.
skang ok,pantas mane tp ok la.
hehehe

joegrimjow said...

bosss
happy bestday
;)

Shafie said...

aja..
hehe..da kembali ok ye..
tu r kdg ikut masa jgk kn.. :P

joe..
wah kt cni pon ade wish.ehe.
tq2...same to u :D

sophie said...

kat ipoh dah de ke wimax nie?

Shafie said...

sophie..
erm..tak begitu..kna semak semula coverage ade tak area ipoh :D

.::WaNiE::. said...

tak pasan pun awak puji saya lelebih kat sini

hahahahahha

baik, comel, amik berat

hahah cuba try angkat tengok berat tak

hahahahahaha

Shafie said...

cehh...

baru sedar...da lama org puji dia..


rasanya tak berat..:PP