Tuesday, April 6, 2010

Trafik Nuffnang

Salam..
tak sangka sehari dua ni terlepas update plak blog ni.
so utk today ade la entry ni je nk story dlu.ehe.

OK skg nk citer ckit pasal trafik nuffnang blog ni.
kalau nk dibanding kan ngn blogger lain tu tatau r kn.
so far ni je keupayaan blog ni..uhuhu



kalau tgk kt carta tu..
pd hari pe ntah tu. (lupa plak bila capture screen ni..sbb ade dlm draft je)
pengunjung xde la ratus pon. ciput je..agagaga.
tp tatau np tak lekat jgk kt cni. :P



yang menarik kt ruang 'Referrals' ni.
boleh thn la ade beberapa link yg ntah dari mana kan.
tp most dari chatbox jgk.



ni plak wajah2 nuffnanger yg jgk blogger tersyg..ehem3.
diorg ni la yg rajin duk singgah n klik pon ade kn.
thanks to them =)



untuk keyword ni tak pasti pe yg diorg cari sampai ke blog ai.
blog ni simple2 je xde byk info sgt..lebih kpd personal stuff je kn.
so cian r kalau diorg mengharapkan info..lol



akhir sekali, ni plak carta yg menunjuk sumber pengunjung2 yg dtg.
sampai egypt pon ade..cm hairan lak pe sbb jauh cmtu.haha
kalau org Malaysia tu mmg kompem bese la kn.
kalau hari bese..xde warna lain r.carta biru je kn..hiks.

kesimpulan nye..
nuffnang ku xde la kencang mana. setakat hidup2 je r.
tp bersyukur la ade jgk yg tetap sudi singgah jenguk2, komen2, follow2 and link2.
walaupon kdg2 blog ni mmg sunyi tak berupdate tuk tempoh tertentu :p
blog ni da tak sekencang satu masa dlu masa bilangan follower tgh naik.
skg da slow down je. dlu semangt je g blogwalking rata2.
sampai page links tu da berbaris2. tak larat nk singgah da.lol.

hopefully korang tetap sudi singgah jgk.
read n komen insyaallah.
thx yg sudi baca :)

10 comments:

.::WaNiE::. said...

ok jugak ape ;)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh...rmai laa tuh..kire ok laa dik..

POSH76 said...

mula2 seciput lama2 jadi bukit

*ATIKAH RIANA* said...

salam..xcually kan, tika xphm langsung bkenaan ndgn nuffnang nie..hik3..

nway,bgusla ya..itu pon ats usaha kmu gak..

salam

Shafie said...

wanie..
ehe..alhamdulilah.
xde kosong je kn :P

kak N..
heeee..
ramai ke.buat masa ni kira ok la jgk utk blog yg cmni kn.
nk dpt visitor ratus tu tatau r bila kn :P

posh..
btl gak tu..bertambah2 insyaallah :D

tika..
oh tika tatau sgt pasal nuffnang ye.
xpe ley bljr :)
kalau ade yg sy bleh share sy bgtau.ehe.cewah.cm terer :PP

AyanaAsham said...

keep it up :D

sophie said...

oke laa tu!!hepy berblooogging..eh,gambar sophie de laa lam pelawat tu!!hahha

Shafie said...

ayana..
tenkiu..heee :D

sophie..
ni semangat berblogging ni.lol :P
ade ek..k nk tgk jap..wakaka.

Zumie said...

skng..sy pon da xrajin update..so trafic agak kureng hehehe

Shafie said...

ZUE..
kita serupa... (gaya lagu) hihi..
xpe zue tak update sbb bz kn :P
elok je awk update terus cerita yg menarik utk dibaca cewah..hiks