Tuesday, June 22, 2010

Award from Aisya Azman

Award by Aisya Azman

yeah tak sangka blog saya dpt award from cik Aisya :D
guna ayat yg sama..terharu gak.ehe.
note kecik bwh blog dia ada kata blog yg dia tag tu awesome..
tetiba terpikir termasuk blog ai ke? hihi :p

so ni lah awardnye :D
tp kena ade jawab soalan ckit la...haha




1. Apakah nama blog anda dan kenapa anda memilih nama tersebut ?
Shafie..dlu Shafie Inc..tp tukar shafie je sbb cam komersial sgt lak bunyi nye :P
update pon jarang2..haha. pilih tu sbb nampak identiti tu blog sy la kan :D

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana anda boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu ?
http://shafie87.blogspot.com - saya pilih nama tu sbb kebykan id sy mmg tu. so jadi cam trademark tu adalah sy punya :D

3. Apakah method dalam blog anda ?
method? sy pon tak pasti..hehe
pe yg sy tulis ye? mcm2 sy tulis. ttg diri sy.pe yg sy buat.
pe yg sy nk share dan jgk info2 menarik.

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda ? sebabnyer ?
pernah. sbb tak rajin nk update so rs kesian org yg dtg tp tgk xde update.
tp syg sgt ngn blog ni. sbb da lama n da knl ramai blogger.
antara nye blogger rapat yg feature blogger n geng Z :)

5. Pernah tak ahli keluarga anda membaca blog anda dan apa kata mereka ?
pernah. my adik. dia just baca tp cam tak fhm sgt pasal blog kot :P

6. Apakah perasaan anda apabila orang lain mengatakan bahawa anda punya blog ini buruk sedangkan masih ada yang mengatakan blog anda cantik ?
sedih gak tp knp nak kritik blog org cmtu.
teguran yg baik tu bgs bila ade niat yg baik kn :)

7. Bilakah anda mempunyai blog ?
lebih kurang 2006. bermula dgn blog friendster je.
bleh refer entry blog 2006 da combine jadi satu entry
sbb xpt nk backup so jadi kan satu entry.

8. Siapakah orang pertama yang mengetahui blog anda ?
erm..sapa ek...sy sendiri tak sure..tp dlu kwn2 friendster yg baca..pastu rapat ngn Lia.

9. Apakah perasaan anda apabila orang mengatakan tentang blog anda di sekolah / universiti / tempat kerja ?
segan..kah2..sbb watak sy berbeza ditempat lain2. di blog lain.di FB lain..even real life pon lain.kalau yg baru knl lain..yg serumah lg lain.pe ntah lg dgn family. ade certain2 level yg sy tunjuk. korang akn musykil =)

10. Sila tag 7 orang rakan blogger anda
reader2 tetap yg rajin sila amik (ade ke :p)

5 comments:

soffya cik bulan said...

kita sm...bermula dgn blg friendster lah encik..

lamanya tk update blog...(sy rindu.hahaks)

.::WaNiE::. said...

sy reader tetap dan anda tau saya rajin

tp perlu tak saya bagitau saya pemalas buat tag

hahahaha

larikkkkkkkkkkk

oh jawapan no 9 ;) sy mau kenal kamu ! bukan yang ada filter. wekkk.

Shafie said...

soffya..
wah..sama ke..hehe.
blog friendster tu da jd sejarah.. :P

wanie..
hahaha..ish2 :PP
yg tu perlu masa :)

.::WaNiE::. said...

shortcut ada tak

hahahahahha

Shafie said...

wanie..
kalau jumpa cari r...ehe