Tuesday, August 24, 2010

Pengumuman, Selipar & Baju Kurung


Salam..

sedar tak sedar da 2 minggu kita berpuasa kan.
lagu2 raya pon berkemundang kt shopping2 complex.
diorg awal2 puasa pon da pasang.huhu.
da ade yg beli baju raya? mesti la ek.
actually ade dua tiga pengumumam kat cni.
bkn pasal bila nk raya tp pasal blog ni.

perkara satu.
kalau pasan kat tepi tu da xde chatbox.
ye utk blogwalker yg mai cni tentu terpinga2 nk tinggal jejak cmaner.
yeah korang xde pilihan iaitu tggl komen.tak kira la berkaitan atau tak.
tp sejujur nye lebih baik la berkaitan entry kn.
tau korang pon nk org patah balik kt blog korang kn.
kalau sy nk trace jejak korang satu persatu mmg tak r :P
bkn pe. sje buang. pastu xda masa nk balas kunjungan sangat buat masa ni.
so taknk korang rasa i sombong tak dtg kn. so kira cm hide kn dlu.
tp kedatangan korang mmg sangat bermakna :)
cuma org kata kalau komen tu lg meriah. kurang2 pon baca.

perkara dua.
lately mmg blog ni da amat jarang update. sapa yg dtg tu harus la pasan.
berbeza ngn dlu2. pasal makanan. jln2. wayang. aktiviti2 mmg seboleh2 nk tulis.
sampai rasa blog ni xde keje lain. benda terlalu rutin. hehe.

perkara tiga.
rasa2 blog ni masih berguna ke ek. kdg2 ade terfikir nk 'tutup'.
bkn delete tp private kn supaya xperlu korang busan tgk blog ni tak update.huhu
cuma mmg nk je bia blog ni. sbb ade je blogger dtg walaupon tak ramai.
yg paling terharu kat wanie. Awk ckp awk dtg blog sy walaupon xupdate.
terus rs nk update ni.huhu. kalau bleh xnk hampa kan blogger yg mai cni jgk.
kalau ade yg silent tu jemput la komen yeh. (kalau ade)
blog sy ni da tak meriah. sbb tu ade terlintas benda ni.


Ok da hbs pengumuman.
ade dua story kat cni..pasal pe yg da jadi n benda share.
hmm...minggu ni je da hilang 2 selipar kt masjid.
kelakar kan. cm hairan. aneh. n pelik. tatau sapa dalang nye. huhu.
nk kata selipar mahal xde r. rupa cm org lain punya gak.
tp cmaner la bleh hilang. sama ade dikebas atau di salah guna :P
yg best, terpaksa balik berkaki aym DUA KALI.huhu. rs cm lawak.

n part last just nk share pasal gmbar atas tu.
lawak tak baju kurung tu? hee..lawa kan.
rasa nk beli bwk balik bg suh org pakai.
tah pattern n color nye rasa buat sy tertarik.
kalau si pemakai cumel. mesti la lg cantik kn.
tgh terbayang camner la kalau u pakai eh...hee.
pastu senyum2. :DDDD

p/s: erm2..u da tgk dlu kn. cantik kn :P

24 comments:

Clara Emily Cancer said...

shafie jual bju kurung ke?

Zhoe Wynz said...

sapa org tu yang nak pakai tu? hehehe

dearest said...

Pagi td dah baca dalam keadaan mamai jd tak tinggal komen karang taip merapu2 :p

Jangan private kan yeh

Kan i dh ckp pakai sipar kaler pink hihihi.

Nanti i cari baju ni,mmg dah berkenan lama tau tak :p tp kalau i TERbeli kaler pink maroon2 jgn mrh ehhhh :p

dearest said...

p/s : u mmg pandai pilih barang yg cantik2 yg menepati selera sy la dear:p

Shafie said...

lia..
tak. ni nampak kat kedai masa kat shah alam haritu.ehe.
lia suke jgk? :P

zhoe..
heee..belum diketahui.ade yg sudi memakai mmg da suh pakai.nk tgk :D

dearest..
tau org tu mengantuk bebenor :P
ehe..yela2..xupdate pon bleh ade pengunjung.hihi.

selipar pink? huwaaa...
pink maroon2? dear ni..nk jgk tu :P
xkisah asl pattern n corak sama.nmpk lawa jgk.
well..so nk suh i pilih pe lg.hahahaahaha

dearest said...

U,
hahaha i tak khatam lagi blog u ni. Kalau private camne nak baca haha. kang boring2 boleh baca yg lama2 :p

haha pink maroon2, xleh eh ! nak jugak

hahaha pilih bantal !

Shafie said...

ala pe susah. i bkk kt u je..hehe

mesti da jump tu..
mana? nk tgk. :P

oh i pilih yg TU...

Aisyah AR said...

Aloloo...comelnyer...hahah!!

Allu shafie...lama menyepi...hehee...

Shafie said...

ade je cuma jarang da blogwalking gitu.hee

cumel kn baju tu. awk cari r satu cmtu jgk :P

soffya cik bulan said...

cantek bkcgorund yerrrr...:P

Shafie said...

soffya..
hahaha..kebetulan kn :P

.::WaNiE::. said...

Ha Ha Ha Ha Ha

Berjanji la tu background sama

Hahahaha

Larikkkkkkk

Shafie said...

mari cni kamu..huhu..
nk tiru bground dia r cmtu..ekekeke.

CikYana(",) said...

salam singgah n selamat berpuasa :)

.::WaNiE::. said...

awak cuba awak tu senang2 kan, cuba la kan

cuba tukar layout ngan background blog saya tu

dah bosan saya tengok

hahahaha

Shafie said...

cikyana..
tq awk..slmt berpuasa jgk :)

wanie..
jom tukar ;D
bg sama2..hehehehehe.

.::WaNiE::. said...

jommmmm

awak buatkan blog saya

awak buatkan blog awak sekali

hahaha

baru sama, kalau sy buat sendiri karang jadi lain

Shafie said...

yeah..
harus lah. :D

pastu awk buat satu entry khas kata berjanji cm awk buat pasal sy ngn soffya..haha.tp mmg janji btl la eh. :P

.::WaNiE::. said...

oh kene ehhhh :P mana leh hahahha

sy cakap awak tiru sy

awak mmg suke tiru

org lupa tiru

org makan ape pun tiru

rindu pun tiru.

eh eh eh

Shafie said...

mmg pon..

awk cumel pon sy nk tiru...

ekekeke..

Zhoe Wynz said...

Salam Shaf... zW dah sembuh :) alhamdulillah...

Shafie said...

salam..
alhamdulillah :)

s h e e said...

ouh...patut cari shoutbox xde...hehe...sihat x ni?shweetnyew siap pilih2kan...bertuah cik dearest...hehe...

Shafie said...

aishah..
hehe..sy sehat. :)
bkn sy pilih kn.tp sy tertarik tgk bj tu kalau ade yg pakai :D